Det episke League of Legends er uden tvivl et af historiens allerstørste esport-spil. Millioner af spillere kæmper hver dag om at styre deres champion sikkert igennem horder af minions og forsvarsværker, for til sidst at ødelægge fjendens Nexus og tage sejren. Er du ikke den mest erfarne League of Legens-spiller, så kan dette måske lyde lidt forvirrende, men i denne guide giver vi dig en kort introduktion til spillet, og ikke mindst guider vi dig til at vælge den rigtige gamer PC til League of Legends!
League of Legends, der oftest forkortes LoL, er udviklet af amerikanske Riot Games, der bl.a. også står bag det succesfulde spil Valorant. League of Legends udkom helt tilbage i 2009 er et af de mest populære MOBA-spil, hvor spillere mødes online og dyster mod hinanden i en lukket arena. Og med en rekord på over 100 millioner månedlige spillere, er der rig mulighed for, at blive en del af det kæmpestore fællesskab - hvis du altså har en computer, så du kan spille med. Mangler du en gaming PC til League of Legends, så læs videre og se, hvilke computere vi anbefaler til LoL.
Hvis du primært vil spille League of Legens for hyggens skyld, så vil vi anbefale en af vores gode all-round gaming computere. Det er et oplagt valg for dig, der gerne vil spille LoL på en FullHD- eller QHD-skærm, hvor du samtidig har flotte grafiske indstillinger. Når du er blevet en mere erfaren spiller, vil du med de rigtige indstillinger også kunne tweake spillet til at give dig endnu højere FPS (frames-per-second), der kan være nyttig hvis du begynder at spille League of Legends på konkurrence-niveau.
Er du allerede en erfaren LoL-spiller, eller ønsker du at dyrke League of Legends som esport på et ambitiøst niveau, så bør du kigge på en af disse stærke gamer computere til League of Legends.
Begge gamer PC'er er stærke valg, hvis du spiller på en skærm med høj opløsning eller høje Hz (så du kan få vist flere FPS), eller hvis du eksempelvis vil optage dit gameplay samtidig med at du spiller, så du kan evaluere på kampen efterfølgende. Vil du streame dit spil til Twitch eller YouTube, er disse gaming PC’er også et rigtig stærkt valg.
Vil du have den ultimative oplevelse i LoL, hvor det på ingen måde er udstyret der sætter begrænsningerne for din succes? Så er det en af disse gamer computere du skal kigge på, når du skal vælge gaming PC til League of Legends! Du får det ultimative indenfor hardware, så du får masser af FPS, selv hvis du spiller i høj opløsning eller streamer dit spil til dine følgere samtidig. Et oplagt valg til den professionelle LoL-spiller eller streamer.
I League of Legens kæmper 2 hold mod hinanden, og det handler grundlæggende om at ødelægge modstanderens base – også kendt som "Nexus". Der findes flere forskellige game-modes, men den mest kendte er den, hvor 5 spillere på hvert hold styrer hver deres champion.
En champion er en unik karakter, der kan udstyres med forskellige evner og løbende opgraderes, så den passer både til ens egen spillestil, men også til den rolle man skal udfylde i spillet. I League of Legends er banerne nemlig designet således, at der er nogle bestemte ruter (kendt som ”lanes”) på kortet, hvor spillerne støder sammen, og for at dække hele kortet får hver spiller typisk ansvaret for sit eget område af banen: Top lane, Mid lane, Bottom lane og Jungle.
Men det er jo kun 4 områder til 5 spillere, tænker du måske? Og det er helt korrekt. Den sidste spiller fungerer nemlig i en support-rolle, og har til opgave at hjælpe sine øvrige medspillere i hver deres territorie, når der er behov for det.
For at vinde i League of Legens, skal man som sagt ødelægge modstanderens base. Typisk sker det ved, at man via dygtighed og taktisk snilde, får ødelagt alle modstanderens forsvarsværker i en eller flere af kortets lanes, hvorefter man til sidst kan overmande modstanderens base og til sidst ødelægge den. Men det er bestemt ikke nogen let opgave, og derfor kræver det stort samarbejde og forståelse for de mange taktiske facetter der gemmer sig under spillets overflade.
Har du fået lyst til at spille League of Legends, så er det heldigvis gratis at downloade og spille dette fantastisk opslugende spil. Riot Games har dog, som så mange andre spiludviklere, gjort det muligt at købe forskellige kosmetiske genstande inde i selve spillet, men altså ikke genstande der lader dig vinde kampene lettere.
I takt med at du spiller League of Legends, optjener du automatisk også spillets egen valuta: Blue Essence. Med denne valuta kan du blandt andet låse op for nye champions, og det holder hele tiden spillet friskt, når du kan arbejde dig hen imod at låse op for nye figurerer, der kan andet end din nuværende. Nogle figurer egner sig nemlig bedst til bestemte områder af banen, så har du eksempelvis typisk været en ”bottom lane”-spiller, men kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med ”top lane”, så er der nogle bestemte champions du måske bør kigge på som dit næste mål.
Vil du i gang med at spille League of Legends, kan du hente spillet gratis på: https://signup.leagueoflegends.com/
MOBA er en forkortelse for Multiplayer Online Battle Arena. Dette er online strategispil, hvor det grundlæggende handler om at ødelægge modstanderens base, der er placeret i det modsatte hjørne af banen. Spiltypen er faktisk opstået ud af klassikerne Warcraft III og Starcraft, hvor man kunne spille særlige baner, der gik ud på netop dette. Her skulle man dog samtidig sørge for at opbygge sin egen base, producere ressourcer osv., hvor konceptet i MOBA-spillene senere er lavet en smule om.
Den mest populære bane i League of Legends, Summoner’s Rift, er faktisk inspireret direkte af banen Defense of the Ancients fra Warcraft III. Og netop denne bane har faktisk også været grundlaget for et andet utroligt populært MOBA-spil: DotA (der sjovt nok er en forkortelse af denne banes forbogstaver).
Skal din nye gaming PC også bruges til andet end League of Legends, eller har du andre spørgsmål, som vi ikke fik besvaret i denne guide? Så kontakt endelig vores danske rådgivere, der er klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige gamer computer.
Vi har åbent alle hverdage fra kl. 09.30 - 16.30.